REVIJA KULTNIH DOMAĆIH FILMOVA

VREME IM NE MOŽE NIŠTA
 
REVIJA KULTNIH DOMAĆIH FILMOVA OD 22. DO 28. OKTOBRA U KOMBANK DVORANI
 
OKTOBERFEST, BALKAN EXPRESS, KAKO JE PROPAO ROKENROL, MRTAV 'LADAN I JOŠ DESET DOMAĆIH NASLOVA KAO NEKADA NA VELIKOM BIOSKOPSKOM PLATNU
 
 

CENA KARATA 250 DINARA

 
Filmski vremeplov se nastavlja! Posle Drive in bioskopa na Adi gde su tokom letnjih meseci prikazani neki od najgledanijih domaćih filmova iz riznice bogate srpske kinematografije, kultne domaće filmove u digitalizovanoj verziji, ljubitelji sedme umetnosti imaće prilike da pogledaju i na velikom platnu Kombank Dvorane. Od 22. do 28. oktobra biće prikazano 14 naslova različitih žanrova za sve generacije i to po promotivnoj ceni od 250 dinara.

Publika će moći da  se podseti nekih od najgledanijih filmovi iz 60-ih, 70-ih, 80-ih, 90-ih, ali sa početka aktuelnog veka: Kako je propao rokenrol, Tri palme za dve bitange i ribicu,  Mi nismo anđeli, Oktoberfest, Zaboravljeni, Balkan Ekspres, Ljubav i moda, Sjećaš li se Dolly Bell, Majstori Majstori, Valter brani Sarajevo, Mrtav 'ladan,  Skupljači perja, Miris Dunja, Mlad i zdrav kao ruža.


Podsetićemo se i komedije iz 1998. godine - Tri palme za dve bitange i ribicu, koja će biti prikazana 23. oktobra u Kombank Dvorani. 

 Na spomen nezaboravne "domaćice" prva asocijacija su autentične uloge Dubravke Mijatović (Nadica) i Srđana Todorovića (Lane), ali projekcija na otvorenom u petak podsetiće gledaoce i na izvanredne filmske role Mirjane Karanović u ulozi direktorke, Milorada Mandića Mande kao Terze, Gorana Radakovića koji je u filmu tumačio Momu, Gorice Popović u filmu ovoga puta u ulozi tetke, Marka Janketića u komediji poznatog kao Mali i drugih.

Radnja filma, smeštena u 1993. godinu sa svim pratećim pojavama - hiperinflacijom i sveopštim srozavanjem, grana se u mnoštvo sitnih epizoda, od kojih svaka oslikava duh tog vremena kroz koje su žitelji Srbije prolazili od zla na gore. Milan spava na splavu svog drugara, slikara Terze, i njegove slike prodaje novopečenoj eliti. Moma je njegov drugi prijatelj, čuvar trezora u privatnoj banci „Futura", koju drži poslovna „srpska majka". Preko puta banke, Nadica zarađuje za život uzdisanjem preko vruće telefonske linije. Dva drugara i njihova ljubimica smišljaju lukav plan kako da opljačkaju pljačkašicu i dočepaju se zabačenog ostrva sa divnom klimom i palmama.

 

REZERVACIJA ULAZNICA